Печен джолан с хрупкава кожичка

Марина НордМарина Норд
Готвач
2690
03/01/2016
"Сочен и крехък джолан с хрупкава коричка приготвен в специална марината"
Приготвяне25 мин.
Готвене140 мин.
Общо165 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 476
  • Преглеждания за месеца313
  • Преглеждания за седмицата66
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се измива и се подсушава добре.

Приготвя се марината, като чесънът се нарязва на ситно и се смесва със соевия сос, босилека, черния пипер, розмарина, зехтина, майонезата и кетчупа.

С тази марината се намазва джоланът и се оставя за 4 часа на хладно.

Джоланът се посолява и се слага в тава, намазана с мазнина, покрива се с фолио и се пече 2 часа на 200 градуса.

Фолиото се маха и джоланът се пече още 20 минути, за да се образува хрупкава коричка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар