Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с вино в чугунен съд

Пържоли с вино в чугунен съд

Пържоли с вино в чугунен съд
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • праз - 2 стръка
  • свински пържоли - 6 - 8 бр. малки
  • бяло вино - 200 мл
  • олио - 40 мл
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чубрица
  • гъби - 200 г
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържолки леко се начукват и поръсват със сол и черен пипер. В чугунената тенджерка се загрява олиото и запържваме пържолите почти до готовност от двете страни. Хубаво е да са по-тънички.

Изваждат се в чиния и оставяме настрана да се отцеждат. В същата мазнина се задушава почистения и нарязан праз, добавяме нарязани едро гъби и овкусяваме със сол и черен пипер.

Щом се задушат, добавям доматеното пюре и сипвам виното. В малка част от водата се размива брашното на кашичка и сипваме с останалата вода в тенджерката.

Връщаме пържолките в соса и оставяме да къкри на слаб огън докато се сгъсти сосът, като се разбърква периодично. Поръсваме със щипка ронена чубрица и сервираме!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: