Пържоли с вино и сирена

Пържоли с вино и сирена
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
16/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5
"Макар и снимката на авторката да не е от най-ясните, днес ще ви предложим уникална рецепта за сочни и крехки пържоли с много гъби и топено сирене, приготвени в специална марината с вино, горчица и мащерка"

Необходими Продукти

  • пържоли - 5 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • червено вино - 100 мл
  • мащерка - 1 с.л.
  • гъби - 400 г
  • топено сирене - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината, като смесваме соев сос, горчица, червено вино, сол, мащерка и черен пипер.

Пържолите се поставят в марината и оставят за час-два в хладилника. През това време се нарязват гъбите на едри парчета, топеното сирене на кръгчета, кашкавалът се настъргва на едро ренде.

Изваждат се пържолите от марината и се нареждат в тава. Отгоре се поставят кръгчета топено сирене, върху него се разпределят гъбите и поръсваме с настърган кашкавал.

Завива се тавата с алуминиево фолио. Печем в загрята фурна 200 градуса около един час, като към края се сваля фолиото да се запекат пържолките.

Сочни и вкусни пържоли, които имат и страхотен сос. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: