Тирамису с рикота

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
162
271
125
293
03/01/2016
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 058
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бишкоти - поти 1 пакет савоярди
  • кафе - 350 мл подсладено
  • рикота - 600 г
  • заквасена сметана - 1 кофичка
  • ванилова захар - 150 г
  • какао - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се рикотата, заквасената сметана и захарта. Бъркат се енергично до получаването на крем.

Половината от бишкотите се топват в кафето за 1-2 секунди и се нареждат плътно по дъното на правоъгълна тава, за да се получи блат.

Върху него с лъжица се нанася внимателно половината от крема, като целта е блатът да се покрие напълно.

След това се прави още един ред от сиропирани бишкоти, а накрая-12втори пласт от крем. Полученият десерт се оставя в хладилник за 4 часа.

След това се вади и се поръсва с какао. Прибира се за още 2-3 часа, реже се на парчета и се поднася.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар