Торта Рафаело с банани

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
630
17
1
03/01/2016
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 470
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • За блатовете
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 180 г
  • брашно - 160 г
  • За крема
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • банани
  • захарен сироп - /компот за напояване на блатовете
  • За украса
  • кокосови стърготини
  • бонбони
  • захарни пръчици
  • карамел - люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме белтъците на сняг, а след това разбиваме жълтъците със захарта до пълното разтваряне на захарта.

Добавяме постепенно брашното, а след това и белтъците като внимаваме да се запази въздушността, за да се получи хубав пандишпан.

Печем на загрята фурна на 160 градуса в ринг за торта, като в зависимост от големината му се получават между три и четири блата.

Охладените блатове се поливат с топъл захарен сироп или сок от компот.

Блатовете се намазват обилно с разбитата сметана, нареждат се банани или друг плод. Готовата торта се декорира по избор с бонбони и кокосови стърготини.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар