Начин на приготвяне
Разтворете маята в хладката вода заедно със захарта. Щом маята шупне, замесете меко тесто заедно с млякото, зехтина, солта, яйцето, царевичното и лененото брашно.
Добавете накрая лененото семе. Покрийте готовото тесто с фолио и оставете да почине 30 минути или докато втаса.
Разделете тестото на две части. Първата част се разделя на 7 части, които се оформят на топчета. Наредете ги в добре намаслена и поръсена с брашно кръгла тава.
Втората част от тестото се разделя на две по-малки части. От тях оформете два фитила, които трябва да се усучат. Поставете ги в продълговата форма и поръсете със семената.
Изпечете хляба в умерено загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. Извадете го и го намажете с масло. Покрийте с кърпа. Да ви е сладко!