Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Соев Хляб с Ленено Семе

Соев Хляб с Ленено Семе

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097744518611
Соев Хляб с Ленено Семе1 / 2
08/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
165 мин.
"Готови ли сте да си запишете рецептата за приготвяне на вкусен и полезен Соев хляб с ленено семе"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 50 г
  • ленено семе - 50 г
  • вода - 100 мл гореща
  • мая - 7 г суха
  • соево мляко - 275 мл топло
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - 1 3/4 ч.ч. тип 500 (375 г)
  • пълнозърнесто брашно - 1/4 ч.ч. (50 г)
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа слагаме овесените ядки и лененото семе, заливаме ги с горещата вода и изчакваме 30 минути да набъбнат.

Прибавяме млякото и маята и разбъркваме. Добавят се постепенно двата вида брашно (пресяти) и солта. Омесва се меко и нелепнещо тесто, покрива се и се оставя 10 минути да си почине.

Прехвърля се в намаслена повърхност, премесва за около 10 секунди и се прехвърля в намазнена купа, покрива се и се оставя за още 10 минути.

Процедурата се повтаря още два пъти (месене, втасване) през 10 минути.

Накрая тестото се оставя да втаса 30 мин.

Намазва се правоъгълна форма за хляб/ форма за терин.

Втасалото тесто се разточва с дебелина 2 см и се навива на руло, поставяме го във формата, покриваме го с кърпа и го оставяме да втаса за около 90 минути или докато удвой размера си.

Включваме фурната да се загрява на 220 градуса, правим леки нарези по хляба с ленено семе и печем около 45 мин. След като се опече хлябът, се изважда от формат и се оставя да изстива върху метална скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: