Домашна печена гъска

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
4k
958
3k
Домашна печена гъска
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
04/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
"Не е никак сложно да приготвите вкусна домашна печена гъска, а е и толкова вкусно, че я предпочитаме пред всички печени пилета на света"

Необходими Продукти

  • гъска - 1 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л., за намазване
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме гъската и я натъркваме добре отвън и отвътре с червен пипер и сол.

Поставяме в продълговата тавичка, доливаме 500 мл. вода.

Подреждаме върху гъската нарязаното масло и завиваме с алуминиево фолио.

Поставяме я във фурната и печем отначало за около 30 минути на 250 градуса, а после намаляваме на 180 градуса. Така печем 1 час.

Отвиваме гъската и продължаваме да печем, като от време на време поливаме с течността в тавата.

Обръщаме като се зачерви и допичаме от другата страна.

Сервираме с гарнитура по желание.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: