Домашна печена гъска

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашна печена гъска
Снимка: Севда Андреева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Не е никак сложно да приготвите вкусна домашна печена гъска, а е и толкова вкусно, че я предпочитаме пред всички печени пилета на света"

Необходими Продукти

  • гъска - 1 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л., за намазване
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме гъската и я натъркваме добре отвън и отвътре с червен пипер и сол.

Поставяме в продълговата тавичка, доливаме 500 мл. вода.

Подреждаме върху гъската нарязаното масло и завиваме с алуминиево фолио.

Поставяме я във фурната и печем отначало за около 30 минути на 250 градуса, а после намаляваме на 180 градуса. Така печем 1 час.

Отвиваме гъската и продължаваме да печем, като от време на време поливаме с течността в тавата.

Обръщаме като се зачерви и допичаме от другата страна.

Сервираме с гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
дрън дрън ярина
19.12.2022 12:18
никнай
никнай
Чедо, гъска се пече межу 3 и 6 часа - незнам каква е тая турбо рецепта. Кървава лище я поднасяш?
Много е лошо когато човек си няма понятие от технология готвенето и пише само глупости ...
08.02.2016 00:28
3
Стоян Александров
Стоян Александров
Аз бих я похапнал с червено винце :)
05.01.2016 14:45