Побългарени домашни френски багети

04/01/2016
"Край на готовия хляб от магазина, опитайте тези страхотни френски багети "
Приготвяне45 мин.
Готвене20 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо824
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • мая - 1/2 кубче прясна мая
  • вода - 500 мл.
  • брашно - около 930 гр.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • царевично брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В леко затоплната вода се разтваря маята с щипката захар и част от брашното до получаване на рядка каша, оставя се на топло тази смес да шупне. През това време си пресяваме брашното и го смесваме със солта.

Когато е готова сместа с маята я добавяме към брашното и месим до гладко тесто. Оставяме го да втаса до удвояване на размера му под топла влажна кърпа и в топло помещение.

Когато тестото е готово го премесваме и разделяме на 4 равни части. Всяка част се оформя на дебел фитил и се слага в подходяща тава застлана с хартия за печене.

С остър нож се правят разрези (около 4-5) с лек диагонал и разстояние от около 2 см. След това се наръсват с царевичното брашно и се оставят отново да втасат, когато са почти готови се пуска фурната да загрее на около 180 градуса (аз още съм със една от старите печки, а те са си силнички, но ако сте с нова на 200 градуса).

Когато порозовее коричката проверете с клечка и ако са готови ги извадете да изтинат на решетка.

Един наистина вкусен хляб!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар