Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Ванилови мъфини с хрупкав връх

Ванилови мъфини с хрупкав връх

Ванилови мъфини с хрупкав връх1 / 2
05/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
18

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • масло - 7 с.л. (115 г) + 1 с.л. за хрупкавия топинг
  • бакпулвер - 1 1/2 ч.л.
  • яйца - 2
  • прясно мляко - 1 ч.ч (препоръчително 3%)
  • ванилия - 1 ч.л. ванилов екстракт
  • боровинки - 2 ч.ч. или малини, ягоди (според сезона)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо в купа се смесват сухите съставки - брашно, захар, бакпулвер и краве масло и се разбиват с миксер, докато се появят бучки с размер на грахче.

От тази смес се отделя 1 ч.ч. и се оставя настрани, за по-късно. След това се добавят яйцата, млякото и ваниловият екстракт, като се разбърква леко.

Мъфините са бърз хляб и прекаленото бъркане може да ги развали, затова сместа се бърка само докато се смесят всички съставки и наличието на бучки не е от проблем.

Сместа се изсипва във формички и преди да се сложат в печката, трябва да се добави и техният специфичен детайл - хрупкавият топинг.

Разтапя се допълнителната лъжица масло и се прибавя към предварително отделената суха смес. Разбърква се с вилица, докато попие маслото.

Полученото се посипва равномерно върху мъфините и се пекат на 250 градуса за 20-30 минути, като първоначално 15 мин. са отдолу и след това отгоре, докато добият златист загар.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: