Начин на приготвяне
Първо пригответе шоколадовите кошнички, като намажете силиконови форми с разтопен бял шоколад. Оставете се да стегнат, пак намажете и ги върнете в хладилника, докато се приготви пълнежа.
Загрейте сметаната, млякото и бонбоните и бъркайте, докато се разтопят, но без да завира.
Добавете и предварително накиснатия в малко студена вода желатин, снемете от котлона, след като се разтвори и охладете на стайна температура.
За желето разтопете бонбоните във водата и прибавете предварително накиснатия в студена вода желатин. Хубаво объркайте и охладете.
След като изстине, но е все още течен, сипете млечния пълнеж до половина в кошничките и ги върнете във фризер за 10 минути. Отгоре долейте от теменуженото желе и върнете във фризера за няколко минути.
Финално допълнете млечната смес и сложете кошничките за половин час във фризер, за да се стегнат.
След това внимателно освободете панакотата от формите и поднесете.
Съхранявайте в хладилника теменужената панакота в шоколадова прегръдка.