Начин на приготвяне
Смесете маята с водата, която е добре да е хладка. Прибавете към тази смес солта, захарта и 1 с.л. брашно. След като маята се надигне, изсипете течността в останалото брашното.
Включете още олиото, яйцата /единият жълтък го запазете за намазване на кравая/ и киселото мляко. Яйцата и млякото трябва да са на стайна температура.
Разбъркайте и започнете да месите. Целта е да се получи гладко тесто. Оставете го да удвои обема си някъде на топличко.
След това намаслете щедро тавата, в която ще печете тестеното изделие.
Позиционирайте в средата на съда и намаслена купичка /трябва да е огнеупорна/ и придайте форма на кравая. Време е да го покриете с разбит жълтък.
Украсете кравая по ваше желание или само го поръсете със семената.
Печете питката до готовност, като в началото е добре фурната да е включена на 100 градуса, а по-нататък градусите да се увеличават постепенно.