Мусака от чушки

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Мусака от чушки
Снимка: Добринка Петкова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Опитайте тази мусака и вече няма да искате да си приготвяте стандартната"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • лук - 1 глава, кромид
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сок - 50 мл
  • гъби - 1 буркан, консервиран (500 г)
  • чушки - 1 буркан червени (500 г)
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и моркова и ги запържете. Към тях добавете каймата, а след като се позапържи, прибавете ориза и доматения сок.

Добавете подправките и изсипете сместа в тавичка.

Отгоре наредете гъбите и покрийте с печените чушки.

Сипете вода, покрийте с фолио и запечете за 15-20 минути.

Махнете фолиото и допечете мусаката за още 5 минути.

Мусаката от чушки е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: