Начин на приготвяне
Почваме със сладкото тесто: Правим кладенче в средата на брашното. Добавяме сухите съставки - суха мая, захар, сол и ванилия. След това течните-двата жълтъка, разтопения маргарин, прясното мляко и месим всички продукти до получаването на меко тесто. Увиваме го с кърпа и чакаме около 30 мин. да втаса.
След 30 минутна почивка запретваме ръкави! Намазваме кръгла тава с олио. Тестото го правим на дебело руло, след което разделяме на 4-ри равни парчета. И точим всяко едни парче до размера на тавата.
Първото парче мажем с течния шоколад, но аз го пуснах в микровълновата, за да стане по-течно. След това добавяме орехите.
Така последователно правим и с другите парчета като не мажем последният ред. След това слагаме чаша по средата на тавата и режем на четири равни части, след което всяка част по ще 4.
Вземаме две парчета и едната я завъртаме на ляво а другата на дясно и така с всички парчета. Мажем отгоре с белтъка на яйцето и печем на фурна на 180°.
ВАЖНО: СЛЕД КАТО ИЗВАДИМ ШОКОЛАДОВАТА ЗВЕЗДА ОТ ФУРНАТА ПРЪСКАМЕ С РЪЦЕ ВОДА ИЛИ МОКРИМ КЪРПА И СЛАГАМЕ ВЪРХУ НЕЯ, ЗА ДА ОСТАНЕ МЕКО!
Бон Апети!