Начин на приготвяне
В топла вода се разбърква маята с една лъжица захар и се оставя да бухне. Замесва се тесто с останалите продукти, без един жълтък, той е за намазване, както и без шоколада.
Оставя се на топло да втаса 30 минути. Отделя се топче с големината на портокал за средата. Останалото се разделя на 8 части.
Първите четири се разточват на кръгли кори. Всяка се намазва с масло и течен шоколад и се нареждат една върху друга. Нарязва се на 8 сектора, но не до края.
В средата на всеки триъгълник се прави разрез и връхчето се промушва. Останалите също се разточват и нареждат една върху друга, като се мажат с течен шоколад, но без последната.
Нарязват се на 8 триъгълника и се отделят един от друг. В средата на всеки отново се прави разрез и се промушва през него връхчето. Нареждат се като втори кръг. Отделеното тесто се оформя на фитил и се навива в средата.
Почива си 10 минути, намазва се с разбит жълтък и една супена лъжица олио и поръсваме със сусам. Печем в умерена фурна 170 градуса около 30 минути. Вкусно и красиво!
Коментари