Начин на приготвяне
Маята се разтваря в топлото мляко заедно със захарта. Брашното се пресява заедно със солта.
Яйцата, сметаната и олиото се разбиват и се изсипват в брашното. Добавя се маята и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса.
През това време направете крема. Сложете вишните заедно с водата (200 мл) и захарта на котлона да се сварят.
Намачкайте ги и във врящото пюре, прибавете пудинга, разтворен в 100 мл вода. Бъркайте, докато се сгъсти.
Свалете от котлона и оставете да се охлади.
Разделете тестото на 2 части. Разточете една част на правоъгълна кора и я намажете с част от охладения крем. Навийте на руло и нарежете на парчета (2.0-2.5 см).
Намаслете форми за мъфини и поставете парчетата с рязаното нагоре. Оставете да се отпуснат за десет минути, намажете със жълтък и печете мъфините до готовност.
Така направете и с останалото тесто.
Мъфините (кифли) с вишнев крем са готови.