Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Към получената смес сипваме олиото, киселото мляко с погасената в него сода, ванилията, кората от портокал. На тънка струя се влага и брашното.
Разбъркваме добре и разделяме кексовата смес на 2 равни части. В едната сипваме какаото и 1 с.л. течен шоколад, след което размесваме добре съставките.
В намаслена и набрашнена тавичка сипваме в кръг първо една супена лъжица бяла смес, а после-една лъжица от какаовата смес. И така, докато свършат смесите. След това двете смеси се преливат. Върху бялата се поставя кафява и обратно.
Печем в загрята на 180 градуса фурна 35 минути. Изваждаме готовия кекс, охлаждаме малко и заливаме с глазура от разтопено масло, шоколад и прясно мляко. Поръсваме с кокосовите стърготини и оставяме да се охлади напълно.