Начин на приготвяне
Маята се разтваря заедно със захарта в топлото прясно мляко. Заедно с останалите продукти се замесва меко тесто. Оставете го да втаса.
Разделете тестото на 7 топки. Разточете една топка тесто на квадратна кора. Намажете я с олио, поръсете с подправки по избор и прегънете. Трябва да се получи триъгълник.
Поставете парче шунка и топено сирене и прегънете двата края. Получава се квадрат. След това прегънете още веднъж, за да се получи пак триъгълник.
Така направете с останалите топки и ги наредете в намаслена тава с острата част навътре. В средата поставете седмата топка тесто.
Оставете погачата да втаса, намажете с разбит жълтък, малко кисело мляко и олио и печете в загрята фурна до готовност.
Богатата погача е много сполучлива.