Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Киш с гъби, праз лук и бекон

Киш с гъби, праз лук и бекон

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Киш с гъби, праз лук и бекон
Снимка: Ирина Андреева Jolie
2 / 5
08/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8
"И докато се чудите как французойките запазват отличната си фигура, похапвайки такива неща, защо не си отрежете още едно парче от този богат киш с гъби, праз лук и бекон"

Необходими Продукти

  • за блата
  • брашно - 300 г
  • масло - 120 г студено
  • вода
  • за плънката
  • гъби - 300 г печурки
  • лук - 1 стрък праз
  • бекон - 120 г
  • яйца - 2 бр. големи (или 3 малки)
  • прясно мляко - 10 с.л.
  • кашкавал - 100 гр. (по желание)
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стрийте маслото с брашното до получаване на маслени трохи. Добавете съвсем малко студена вода, така че да получите меко тесто, което оставете за кратко на студено в хладилник да почине.

Междувременно загрейте зехтина в дълбок тиган и задушете до омекване нарязания на колелца праз. Добавете бекона, нарязан на кубчета и гъбите, нарязани на филийки. Пържете до готовност на гъбите. Овкусете продуктите с черен пипер, червен пипер и сол на вкус.

Масленото тесто се разстила по дъното и стените на предварителна намазнена форма за пай. Отгоре равномерно се разпределя плънката. Отгоре се залива с добре разбитите яйца и прясно мляко. Кишът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до покафеняване на ръбчетата на тестото.

Малко преди края на печенето може да поръсите киша с настърган кашкавал и да го запечете само на горен реотан или грил до запичане на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: