Начин на приготвяне
Стрийте маслото с брашното до получаване на маслени трохи. Добавете съвсем малко студена вода, така че да получите меко тесто, което оставете за кратко на студено в хладилник да почине.
Междувременно загрейте зехтина в дълбок тиган и задушете до омекване нарязания на колелца праз. Добавете бекона, нарязан на кубчета и гъбите, нарязани на филийки. Пържете до готовност на гъбите. Овкусете продуктите с черен пипер, червен пипер и сол на вкус.
Масленото тесто се разстила по дъното и стените на предварителна намазнена форма за пай. Отгоре равномерно се разпределя плънката. Отгоре се залива с добре разбитите яйца и прясно мляко. Кишът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до покафеняване на ръбчетата на тестото.
Малко преди края на печенето може да поръсите киша с настърган кашкавал и да го запечете само на горен реотан или грил до запичане на кашкавала.