Начин на приготвяне
Зелето се нарязва и се претрива със сол на вкус. В него се налива олиото и се добавят магданозът и черният пипер, след което се разбърква много добре.
Намазва се тава с олио. Най-отдолу ветрилообразно се нареждат морковите, разполовени по дължина. Между тях се слагат обелените картофи, нарязани на по-големи парчета.
Върху тях се слага пилето, разрязано наполовина, но не до края, а така че да покрие морковите и картофите. Отгоре цялото пиле се покрива със зелето. Полива се с останалото олио и се добавя малко вода.
Тавата се покрива с фолио. Пече се в предварително загрята фурна в продължение на около 1 час.
След това фолиото се отстранява. Готви се, докато ястието се запече до желана готовност.
Ястието става много вкусно - получава се пиле с 3 гарнитури - зеле, картофи и моркови.
Коментари