Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Задушена пълнена агнешка плешка

Задушена пълнена агнешка плешка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Задушена пълнена агнешка плешка3 / 3
07/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
195 мин.
Порции
6
"Каквото и да правите - непременно опитайте тази различна задушена пълнена агнешка плешка"

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 1 кг обезкостена
  • телешка кайма - 200 г
  • пушени гърди - 100 г наситнени
  • домати - 6 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • галета - 3 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • маслини - 12 бр. черни
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • магданоз - ½ връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • индийско орехче - на вкус
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме маслините и ги нарязваме на едро. Обелваме чесъна и го счукваме.

Обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме магданоза.

Плънката приготвяме, като смесваме наситнените пушени гърди, телешката кайма, магданоза, галетата, маслините, чесъна и яйцето.

Слагаме плънката в средата на агнешката плешка, която сме изтънили внимателно и я навиваме на руло, като пристягаме с конец стегнато.

Загряваме мазнината и в нея на слаб огън изпържваме рулото от всички страни. Прибавяме доматите и бялото вино, посоляваме, подправяме с черен пипер, индийско орехче и дафинов лист.

Похлупваме и на слаб огън задушаваме около 2 часа и 30 минути. От време на време обръщаме печеното агнешко.

Отстраняваме от огъня и внимателно махаме конеца.

Нарязваме рулото на филии и поднасяме с гарнитура от соса.

Задушената пълнена агнешка плешка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miro
Miro
Снимката, нещо не се вързва с рецептата - печено в тава и засушено в нещо си....
03.04.2018 19:04
1