Начин на приготвяне
Обезкостяваме маслините и ги нарязваме на едро. Обелваме чесъна и го счукваме.
Обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме магданоза.
Плънката приготвяме, като смесваме наситнените пушени гърди, телешката кайма, магданоза, галетата, маслините, чесъна и яйцето.
Слагаме плънката в средата на агнешката плешка, която сме изтънили внимателно и я навиваме на руло, като пристягаме с конец стегнато.
Загряваме мазнината и в нея на слаб огън изпържваме рулото от всички страни. Прибавяме доматите и бялото вино, посоляваме, подправяме с черен пипер, индийско орехче и дафинов лист.
Похлупваме и на слаб огън задушаваме около 2 часа и 30 минути. От време на време обръщаме печеното агнешко.
Отстраняваме от огъня и внимателно махаме конеца.
Нарязваме рулото на филии и поднасяме с гарнитура от соса.
Задушената пълнена агнешка плешка е готова.
Коментари