Ръжени питки

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Ръжени питки
Снимка: Iva Berkova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8-10
"Вкусни, ароматни и много пухкави ръжени питки"

Необходими Продукти

  • ръжено брашно - 200 гр
  • сирене - 200 гр
  • масло - 200 гр
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме маслото да омекне на стайна температура.

Натрошаваме сиренето и добавяме към маслото. Постепенно добавяме брашното, примесено с бакпулвера. Месим до получаване на меко тесто.

Оформяме топчета с големината на орех, които слагаме в тава, върху хартия за печене.

Печем в загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: