Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Плоски ръжени хлебчета

Плоски ръжени хлебчета

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Плоски ръжени хлебчета
Снимка: Ники
1 / 7
10/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Само сиренце ти трябва за тези ръжени хлебчета"

Необходими Продукти

  • ръжено брашно - 390 г
  • брашно - 150 г пшенично
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • мед - 1 с.л.
  • белтък - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • мая - 2 ч.л. суха
  • вода - 360 мл
  • жълтък - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашната пресяваме и поставяме в купа, маята поставяме в малко топла вода да се активира.

Добавяме към брашната солта, белтъка, меда, олиото и шупналата мая, започваме да си добавяме водата, като разбъркваме и си омесваме тесто.

След това поставяме тестото на набрашнена повърхност, разделяме на 10 части и оформяме малки хлебчета с дебелина около 1 см.

Поставяме си хартия за печене в тавата и подреждаме хлебчетата, правим разрези и намазваме с жълтък.

Покриваме с кърпа плоските хлебчета и оставяме за 30 минути, печем в предварително загрята на 220 °C за 20 минути.

Проверяваме плоските ръжени хлебчета с клечка за зъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: