Начин на приготвяне
Брашното от лимец се пресява в купата, в която ще се меси тестото.
Прибавя се ръженото брашно и солта и се разбърква много добре. Прясното козе мляко се затопля леко.
Маята се разбърква със захарта и се залива със затопленото мляко. Разбърква се и се оставя да шупне.
В средата на брашното се прави кладенче, в което се прибавят яйцата. Маслото се разтопява и се прибавя към брашното.
Прибавя се шупналата мая.
Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса в купа, покрито с памучна кърпа.
След като втаса, тестото се разделя на осем части.
От всяка част се оформя топка, която се поставя в тава върху хартия за печене и се притискат леко отгоре. Оставят да втасат 30 мин.
След като втасат, малките питки се намазват с двете яйца, разбъркани с олио. Поръсват се със сусам.
Пекат се 10 мин. на 180 градуса на вентилатор.
Сусамовите лимецово-ръжени питки за бургер са готови.