Шоколадова еклерова торта

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
09/01/2016
"Добринка ви отправя едно истинско кулинарно предизвикателство с тази рецепта за шоколадова еклерова торта - ще се справите ли?"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 794
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си форма 22-24 см.

Приготвяне на блатовете: Разбийте яйцата, към тях постепенно добавете захарта. След това долейте олиото, млякото, разбъркайте и прибавете брашното с какаото и бакпулвера, като бъркате с телена бъркалка. Накрая добавете разтопения шоколад. Разделете сместа на две и изпечете два блата. Оставете да се охладят.

Приготвяне на еклерите и крема: Млякото, водата, маслото и солта се слагат на котлона да заврат. След като това стане, изсипете наведнъж брашното, като бъркате енергично, докато се събере на топка. Свалете от котлона и оставете за няколко минути да се охлади.

След това започнете да добавяте едно по едно яйцата, като след всяко разбърквате добре, докато се усвои от тестото.

Напълнете сместа в пош и шприцовайте еклерите в тава, застлана с хартия за печене. Печете на 170 за около 25-30 минути, като не отваряте фурната. Когато станат готови, изключете фурната, открехнете леко вратата, и ги оставете за десетина минути, преди да ги извадите.

Оставете да се охладят. Напълнете ги с крема.

Пригответе пудинга според указанието и го охладете. Към него добавете разбитата сметана, разтопения бял шоколад и желатина (предварително накиснат в малко студена вода и разтопен на водна баня).

Приготвяне на шоколадовия мукрем: Пригответе пудинга според указанието, но с 400 мл мляко, и охладете. Към него добавете разбитата сметана, разтопения черен шоколад и желатина (предварително накиснат в малко студена вода и разтопен на водна баня).

Сглобяване на тортата: Във форма със свалящи се стени сложете единия блат. Поръсете го с 3-4 с.л прясно приготвено инстантно кафе. Сипете малко от крема и наредете плътно еклерите (10-11 бр., зависи колко големи ще ги направите). Залейте ги с останалия шоколадов крем.

Загладете добре и поставете втория блат отгоре. Притиснете и също го

полейте с няколко лъжици инстантно кафе.

Сложете тортата в хладилника за няколко часа, най-добре за една нощ. Извадете, освободете тортата от формата, намажете отгоре с разбита сметана и декорирайте по желание.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар