Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Задушен агнешки бъбрек

Задушен агнешки бъбрек

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Задушен агнешки бъбрек1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"За да се насладите на изтънчения вкус на агнешките бъбреци, трябва да ги приготвите правилно - това е истината и рецептата"

Необходими Продукти

  • агнешки бъбреци - 500 г
  • масло - 1/2 пакетче (60 г)
  • брашно - 3 с.л.
  • вино - 3 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязаните на две агнешки дреболии се задушават в горещо масло за няколко минути. Овкусяват се с черен пипер и сол.

Изваждаме бъбреците и ги оставяме встрани.

В същото масло запържваме чесъна, нарязан на филийки. Добавяме брашното и пържим до златисто.

Добавяме малко хладка вода и кипваме соса.

С него заливаме готовите бъбречета и поръсваме с магданоз по желание.

Задушените агнешки бъбреци са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: