Телешки рамстек Чаки

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Телешки рамстек Чаки2 / 2
12/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • масло - 1/2 пакетче
  • домати - 1 бр.
  • люти чушки - 2 бр.
  • сланина - 100 г пушена
  • яйца - 1 бр.
  • брашно
  • сметана - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От месото се нарязват 5 шницела, които хубаво начукваме и подправяме с подправките.

Сланината се нарязва на не много малки кубчета и се запържва заедно с лука.

Когато той омекне, добавяме печените пиперки и домата. Когато се задушат хубаво, добавяме яйцето.

Върху всеки от шницелите слагаме от готовата смес, навиваме на руло и завързваме с конец. Така приготвени роладини пържим в горещо масло.

След като извадим шницелите, към маслото добавяме малко лук, лъжица брашно и червен пипер.

Запръжката се разрежда с малко бульон или вода. Полученият сос ври на умерен огън, като към края добавяме и сметаната.

Готовите роладини се поливат с пасирания сос и се поднасят с гарнитура от ориз или картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: