Начин на приготвяне
От месото се нарязват 5 шницела, които хубаво начукваме и подправяме с подправките.
Сланината се нарязва на не много малки кубчета и се запържва заедно с лука.
Когато той омекне, добавяме печените пиперки и домата. Когато се задушат хубаво, добавяме яйцето.
Върху всеки от шницелите слагаме от готовата смес, навиваме на руло и завързваме с конец. Така приготвени роладини пържим в горещо масло.
След като извадим шницелите, към маслото добавяме малко лук, лъжица брашно и червен пипер.
Запръжката се разрежда с малко бульон или вода. Полученият сос ври на умерен огън, като към края добавяме и сметаната.
Готовите роладини се поливат с пасирания сос и се поднасят с гарнитура от ориз или картофи.