Телешко руло с омлет

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Телешко руло с омлет2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Ако познаете къде сме скрили омлета, ще ви дадем още една порция Телешко руло с омлет"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г смляно месо
  • сухари - 1 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • хляб - 1 филия
  • яйца - 6 бр.
  • масло - половин пакетче (60 г)
  • брашно
  • сол
  • магданоз
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към телешката кайма добавяме накиснатия в млякото хляб, едно яйце, сол, черен пипер и наситнен магданоз.

Получава се тесто като за кюфтета, която разстиламе върху найлонов плик.

Суровата месна кора се покрива с предварително опържения омлет и магданоз.

Навиваме внимателно на руло, поставяме го в намаслена тава и намазваме с разбит белтък.

Печем соленото руло до готовност на умерена фурна.

Телешкото руло с омлет е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: