Немски сладкиш

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
3k
1k
2k
6
12/01/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 241
  • Преглеждания за месеца148
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. След това се прибавя киселото мляко, погасено с хлебната сода. Добавят се брашното, канелата, какаото и олиото. Готовата смес се изсипва в намазана с олио тава и се пече в загрята фурна на 200 градуса.

Докато се пече, приготвяме сироп от 1 ч.ч захар и 1 ч.ч вода. Когато извадим готовия блат, го сиропираме със студения сироп. Украсява се по желание с горена захар, смлени орехи или шоколадови пръчици.

Жълт крем: Обърква се с лъжица и се намазва блата, докато е горещ, след което го оставяме да изстива.

Бял крем: Разбиват се 2 с.л. захар и 2 белтъка до целувчена смес. Белият крем се нанася върху втвърдения жълт крем.

Тефлонова форма за бухнал правоъгълен кекс - 26см
Тефлонова форма за бухнал правоъгълен кекс - 26см
4.69 лв.
Виж ››

Изборът на практичната домакиня - висококачествена, удобна за употреба и почистване незалепваща правоъгълна форма, в която ще приготвяте не само кекс, но и всякакви печива при това лесно и бързо

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар