Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта. След това се прибавя киселото мляко, погасено с хлебната сода. Добавят се брашното, канелата, какаото и олиото. Готовата смес се изсипва в намазана с олио тава и се пече в загрята фурна на 200 градуса.
Докато се пече, приготвяме сироп от 1 ч.ч захар и 1 ч.ч вода. Когато извадим готовия блат, го сиропираме със студения сироп. Украсява се по желание с горена захар, смлени орехи или шоколадови пръчици.
Жълт крем: Обърква се с лъжица и се намазва блата, докато е горещ, след което го оставяме да изстива.
Бял крем: Разбиват се 2 с.л. захар и 2 белтъка до целувчена смес. Белият крем се нанася върху втвърдения жълт крем.