gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Патладжани пълнени с кайма

Патладжани пълнени с кайма

МаринаМарина
Помощник Готвач
933651322401
Патладжани пълнени с кайма1 / 2
11/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5-6
"Ето това си е нашата рецепта за пълнени патладжани - кратко, вкусно и ясно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват хубаво, отцеждат се, нарязват се по дължина и се издълбават на лодки. Месестата част, която е отстранена, се нарязва на малки кубчета.

Каймата се запържва, като през цялото време се мачка с вилица, за да се нарони. След това се прибавя настърганият чесън заедно с подправките на вкус.

Патладжаните се пълнят с получената смес и се слагат в предварително загрята фурна. Когато са почти изпечени, се настъргва гауда върху тях и се връщат във фурната, докато сиренето се разтопи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: