Пълнени домати с ориз на фурна

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
91
1508
7
10/01/2016
"Специално предложение за всички, които спазват постите или просто не си падат по месцето - вегетариански пълнени домати с ориз на фурна "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 885
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете капачетата на доматите и издълбайте вътрешността им. Овкусете ги леко със сол. Нарязаните наситно лук и чесън задушете в зехтина с малко вода за 5 минути.

Добавете настъргания морков и ориза и бъркайте още 3-4 минути. Добавете 2 ч.ч от бульона и оставете ориза да го абсорбира.

Накрая добавете нарязаните сърцевини на доматите, магданоза и копъра. Овкусете с малко сол и черen пипер.

С готовата плънка напълнете доматите, сложете капачетата и подредете в тава за печене. Поръсете с малко зехтин. Добавете другата чаша бульон и печете на 180 градуса в загряна фурна за около 30 мин.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Diana
Diana
27.03.2016 08:06
Пълнила съм домати с микс от различни сирена, но с ориз не съм. Рецептата звучи добре и си записвам за проба :)
0
0
Мария Георгиева
Никога не съм приготвяла пълнени домати. Звучи ми добре, изглеждат апетитно - ще ги пробвам.
0
0
Мартина Тракова
И аз ги харесвам ,но с кайма. :)
0
0