Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват и към полученото се слагат разтопеното масло, бакпулверът, ванилията и корите от цитруси. На тънка струя се добавя и пресятото брашно, като през цялото време се бърка непрекъснато.
Слагат се още и ореховите ядки, като се заделя малка част от тях. Получената смес се дели на две части, които се оставят настрана. В дълбок съд се изсипват кайсиите, стафидите и сливите. Покриват се с рома и се оставят да набъбнат.
В едната кексовата смес се слагат отцедените стафидите, а в другата-наситнените фурми. Дъното и стените на кръгла и дълбока тава се покрива с хартия за печене. Поставя се първата смес със стафидите, а после и другата с фурмите.
Отцедените сливи се нареждат по края на тавата, като се забождат навътре към дъното. Подреждат се отгоре кайсиите и се ръси с орехи. Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. След като изстине, се изважда внимателно от тавата. Поръсва се с пудра захар.