Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Празнично Коледно Свинско Руло

Празнично Коледно Свинско Руло

Празнично Коледно Свинско Руло
Снимка: Ирина Андреева Jolie
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
170 мин.
Порции
5
"Най-вкусната гозба сме запазили за най-празничния ден в годината!"

Необходими Продукти

  • свинско контра филе - 1.500 кг
  • моркови - 3 бр.
  • картофи - 1 кг.
  • лук - 1 глава воден лилав лук
  • копър - 1/2 връзка
  • печурки - 250 г
  • праз - 3 големи стръка
  • масло - 150 г
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото с остър нож за филетиране или друг с дълго острие така, че да получите еднакво по дебелина голямо парче.

Натъркайте го и от двете страни със сол и черен пипер. Поставете го върху алуминиево фолио, което трябва да е по голямо от площта на месото.

Пригответе плънката, като нарежете половинката от праза на тънки кръгчета, а гъбките на филийки. Запържете ги в маслото, докато се зачервят. Подправете на вкус и тях със сол и черен пипер и разстелете ги върху месото.

Навийте месото внимателно на руло. Завържете рулото здраво с дебел мокър конец и го завийте във фолиото.

Поставете в тавичка и печете около един час и половина в гореща фурна.

През това време нарежете зеленчуците - обелените картофи на гредички, морковите на кръгчета, праза също на кръгчета, но по-дебели и без да разделяте пръстенчета едно от друго, а водния лук на полумесеци.

Смесете ги в голяма тава, овкусете ги със сол, черен и червен пипер.

Налейте малко вода и нарежете отгоре останалото масло. Запечете и тях. Преди да станат готови сложете в средата свинското руло и допечете до неговото зачервяване.

След като го извадите от фурната поръсете с копър. Преди сервиране на печеното свинско, отстранете конеца, нарежете на филийки и поднесете с част от зеленчуците.

Празничното Коледно Свинско Руло е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: