gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Консервирана Бамя

Консервирана Бамя

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6731k1
Консервирана Бамя1 / 2
10/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции1 буркан
"Ако и вие като нас сте страстни почитатели на бамята, следващата рецепта е точно за вас!"

Необходими Продукти

  • бамя - 0.500 кг.
  • лук - 1 малка глава
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • копър - малко
  • захар - 1/2 с.л.
  • оцет - 3 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • аспирин - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За един буркан от 800 мл.

Нарязвате лука на полумесеци и го слагате в буркана заедно със зърната черен пипер и копъра.

Нареждате бамята и прибавяте солта, захарта, оцета и аспирина, който е добре счукан, за да се разтвори.

Заливате с вода и затваряте добре.

Така приготвената бамя в обръщате няколко дни, за се консервира от аспирина и оцета.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: