Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Пролетна супа от агнешко месо

Пролетна супа от агнешко месо

тинтин
Новак
36821
Пролетна супа от агнешко месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6
"Пролетта идва с вкусните баници с лапад и най-ароматната супичка от агнешко месо"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 400 гр.
  • зелен лук - 1 вр.
  • фиде - 3 с.л.
  • ориз - 1 к.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • джоджен
  • мента
  • магданоз
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, нарязано на ситно, задушаваме в собствената

му мазнина, като отпенваме.

След това към него прибавяме олиото, лукът също нарязан на ситно и задушаваме 5 минути, след това прибавяме червения пипер и разбъркваме.

Прибавяме 2-3 литра вода. Варим до сваряването на месото. Слагаме ориза и фидето, черният пипер, гьозъма, ментата. Доваряваме.

Като поизстине застройваме с предварително разбитите жълтъци и кисело мляко.

При сервиране поръсваме с наситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня
Ваня
Страхотна е! Благодаря за рецептата!
14.04.2014 16:22