Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервирани патладжани

Консервирани патладжани

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Консервирани патладжани2 / 2
03/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
"Всяка година консервираме патладжани, защото те са в основата на най-вкусните зимни салати и разядки!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 кг
  • оцет - 2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • копър - 1 вр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните и ги нарежете на кубчета, със страна от около 1 см. Посолете и оставете за около 15 минути, за да пуснат сока си. След това ги отцедете.

Сипете оцета, водата и 3 с.л. сол в тенджерка и оставете на котлона за заври.

С решетъчна лъжица сипвайте по две лъжици патладжан в маринатата и оставяйте да поври една-две минути, за да омекнат, но не да се разварят. Извадете ги и така процедирайте с останалия.

Смесете в купа с нарязания на ситно копър и напълнете малки бурканчета до горе.

Стерилизирайте за 10 минути след завиране на водата и обърнете консервите надолу с капачките след това.

Съхранявайте на тъмно и хладно място.

Консервираните патладжани са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: