Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен тарт»Гъбен тарт с бутер тесто

Гъбен тарт с бутер тесто

Гъбен тарт с бутер тесто
Снимка: Анелия Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • краве масло - 2 с.л.
  • гъби - 1 малко бурканче мариновани нарязани
  • чушки - половин малко бурканче печени
  • бекон - 150 г. пушен на кубчета
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
  • черен пипер
  • бутертесто - 1 лист 450 г
  • кашкавал - 200 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган разтопете маслото, към него добавете чесъна и запържете леко, прибавете бекона, гъбите и чушките. Подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре. Гответе около 5 минути до пълното изпарение на мазнината. Сложете магданоза и объркайте. Оставете да изстине.

Загрейте фурната до 220 градуса. Сложете бутер тестото в тавичка върху хартия за печене и го надупчете с вилица, за да не се надигне много. Печете 5 минути, след което го извадете и разпределете плънката върху него, оставите малко бордюр отстрани и печете още 10 минути.

Поръсете с настъргания кашкавал и запечете до разтапянето му.

Сервирайте топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Приготвих го и много ни хареса рецептата. Единственото, което промених е че смених маринованите гъби с обикновени, които запържих предварително.
18.01.2016 15:51
1
Покажи всички подкоментари