Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Карначе върху боб на фурна

Карначе върху боб на фурна

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Карначе върху боб на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4
"Храна за шампиони от нашата читателка Добринка"

Необходими Продукти

  • боб - 300 - 400 г
  • лук - 1 глава, кромид
  • морково - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • чубрица - 1 щипка
  • джоджен - 1 щипка
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • кърначета - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба в студена вода за една нощ (аз не го правя, защото го варя в тенджера под налягане).

Изсипете го в тенджера и го залейте с вода. Оставете да заври и след 10 минути изхвърлете водата, и налейте нова. Оставете боба да уври напълно.

В друг съд налейте олио и задушете лука и моркова, нарязани на дребно. След като зеленчуците омекнат, прибавете сварения и отцеден боб и подправките. Изсипете боба в намаслена тава.

Навийте карначето като охлюв и го поставете върху боба.

Печете ястието в загрята на 200 градуса фурна за около 30-35 минути.

Карначето върху боб на фурна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: