Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Лешникова Торта»Лешникова торта с малини и боровинки

Лешникова торта с малини и боровинки

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Лешникова торта с малини и боровинки
Снимка: Ирина Андреева Jolie
2 / 4
12/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Ако изкушението има име, то ще е лешникова торта с малини и боровинки"

Необходими Продукти

  • масло - 250 г краве + малко за намазване
  • кафява захар - 250 г
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилия - 1 капсула, екстракт
  • яйца - 5 бр.
  • лешници - 200 г сурови, смлени
  • прясно мляко - 250 мл
  • пудра захар - 3 с.л.
  • крем - 1 опаковка Ванилия, за торти, без варене
  • малини - 700 г
  • боровинки - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете маслото и го смесете с брашното, захарта, бакпулвера, ванилията и яйцата. След като разбиете сместа с миксер, вложете в нея лешниците.

Разпределете кашата във форма, която е била предварително намаслена и покрита с хартия за печене. Печете сладкиша за около 40 минути на 180 градуса.

Отделно разбийте крема за торти с млякото и пудрата захар, като използвате миксер. Разрежете готовия блат на две части и го позиционирайте в поднос. Намажете го с половината получен крем и разпределете отгоре 1/3 от плодовете. Поставете отгоре втория блат.

Шприцовайте розички по него с част от крема и го намажете с останалата смес. Украсете с неупотребените боровинки и малини. След това оставете тортата на студено за няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: