Свинско печено в марина

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Свинско печено в марина1 / 2
09/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг без кост
  • моркови - 1 бр.
  • бяло вино - 200 мл
  • чесън - 5 скилидки
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • черен пипер - 6 зърна
  • кориандър - 1 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива добре и се подсушава. Бялото вино се смесва с черния пипер на зърна и с мления черен пипер, с кориандъра и солта. Всичко се разбърква.

В месото се правят тънки прорези и във всеки прорез се слага по една скилидка чесън. Месото се слага в съд и се залива с маринатата. Оставя се за 3 часа в хладилник, като периодично се обръща. Морковът се обелва и се нарязва на ивици.

В тава се слага голям лист фолио. В средата се слагат ивиците моркови. Отгоре се слага отцеденото от маринатата месо, завива се плътно с фолио и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 60 минути.

Фолиото се маха, месото се залива отново с маринатата и се пече още 10 минути. Нарязва се на тънки филийки и се поднася горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: