Начин на приготвяне
Нарязваме чесъна и маслините на филийки.
В сгорещен тиган с олио слагаме скаридите и чесъна и с малко черен пипер и запържваме за 4-5 минути. Добавяме сварения ориз, маслините, нарязания зелен лук и майонезата.
Оставяме в хладилника. Сваряваме яйцата, обелваме и отделяме жълтъците от белтъците. Белтъците настъргваме и разделяме на две части.
Настъргваме малко червено цвекло и изстискваме сока му. Сипваме го по малко в едната половина на белтъците и бъркаме, докато не получим нужния ни цвят.
Прехвърляме салатата в подходящ съд, оформяме и посипваме с настърган жълтък. Украсяваме с боядисан, бял белтък и нарязан магданоз под формата на букет.