Свинско с ориз и китайско зеле

12/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 650
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско - 200 - 250 г нетлъсто
  • ориз - 1 к.ч. жасминов
  • китайско зеле - 5 - 6 листа
  • захар - 1 с.л.
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • брашно - около 100 г
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива хубаво до бистра вода и се вари с около 2.5 к.ч. вода, за да остане малко по-стегнат по възможност. Може да ползвате и друг дългозърнест ориз.

След това се оставя в голяма цедка, за да се отцеди максимално. Може да си го приготвите от предния ден и да си го оставите в хладилника.

Нарязвате си на много тънки жулиенчета месото - като мини бон филенца, за да се опържи по бързо.

Заливате го със соевия сос и го овалвате в брашно.

Загрявате си олиото и пускате месото да се пържи до леко златистичко.

През това време си накълцвате зелето и го прибавяте към месото и добавяте захарта. Когато и то омекне, се прибавя и оризът, разбърква се веднъж и се оставя 3-4 минути да поеме миризмата и да сте готови.

Рейтинг

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар