Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Гъбен сос за пържоли

Гъбен сос за пържоли

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
"Този универсален гъбен сос за пържоли и всякакви меса стана тотален хит в сайта. Опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • гъби - 200 - 300 г пресни
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • сол
  • черен пипер - млян, на вкус
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги нарежете на парчета. Изсипете ги в 3 ч.ч. вряща подсолена вода, в която са прибавени чашата вино, сол, черен пипер. Всичко ври половин час, след което бульонът се отделя от гъбите.

Отделно се запържва брашното с маслото и се разрежда с гъбения бульон, след което се добавят и самите гъбки. Прибавете индийското орехче и оставете соса да ври на слаб огън около 10 минути. Ако стане прекалено гъст, се разрежда с малко гореща вода.

Сервира се гъбения сос на пържола с гарнитура от пържени картофи.

Опитай и рецептите ни за вратни пържоли на фурна или тези маринати за пържоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
596
442
315
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mitko
Mitko
стана страхотно,хареса ми
27.01.2016 18:21
6
3
Tsvetelina
Tsvetelina
Този сос ще го пробвам още днес :)
08.01.2016 14:16
1
1
ЕлЕнКа
ЕлЕнКа
толкова е вкусно! аз обожавам гъби и стана просто супер!!!!!! е поне така очаквам! мама го прави! а ако не сложиш орехче предполагам не е проблем!?
24.05.2015 15:14
11
5
ели
ели
ммммммммммммммммммммммм!!! ВКУСНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24.05.2015 15:10
3
1
Любка
Любка
А ако задушите и малко накълцан чесън с маслото и после прибавите брашното....ще забравите за пържолите!
13.02.2015 13:55
21
4
маги
маги
Стана божествено!
11.02.2015 12:59
6
2
николай
николай
Идеално
31.01.2015 14:53
3
3
Вили
Вили
2014-12-30,Оценка5 от 5 за Гъбем сос за пържоли
30.12.2014 16:37
1
3
Даниела
Даниела
Рецептата е страхотна.
14.12.2014 03:53
3
2
силвия
силвия
Без вино може ли
16.11.2014 18:42
2
4
2
Покажи всички подкоментари
Светлин
Светлин
Получи се страхотно вкусно!
01.11.2014 12:10
1
2
Вили
Вили
Индийското орехче е като черен пипер
20.09.2014 09:37
2
4
Кирил
Кирил
Ако не сложа индийско орехче,проблем ли ще е ?
15.07.2014 10:20
6
4
2
Покажи всички подкоментари
Еми
Еми
Сосът стана чудесен,благодаря за рецептата!
04.04.2014 14:56
3
2
Мариана
Мариана
Сосът стана много хубав!!! Благодаря за рецептата!!! :)
12.01.2014 14:34
10
4
Венета
Венета
Току що направих соса за гарнитура към свински пържоли, които пък направих с мед и бяло вино /пържолите/. И двете ястия станаха невероятно вкусни и допълващи се едно с друго.
25.12.2013 12:25
11
2
Румяна
Румяна
соса стана невероятен благодаря ви за хубавата рецепта
24.12.2013 16:03
3
1
Мани
Мани
Моят сос също се получи много добре. Благодаря за рецептата.
11.11.2013 16:14
1
1
Иванова
Иванова
Аз добавям и скилидка чесън.
04.09.2013 16:37
8
2
Върбанова
Върбанова
Да , приготвих соса с малко изменения .Изпържих гъбките малко и с отделения сос от тях , с малко бяло вино и малко води4ка залях запърженото бра6но .Добавих гъбките ,повря малко , подправих със сол , 4ер пипер и поръсих накрая с магданоз ,,,,мммм стана страхотно ,,,,Благодаря за идеите , които публикувате !
31.05.2013 12:52
6
1