Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Гъбен сос за пържоли

Гъбен сос за пържоли

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
"Този универсален гъбен сос за пържоли и всякакви меса стана тотален хит в сайта. Опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • гъби - 200 - 300 г пресни
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • сол
  • черен пипер - млян, на вкус
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги нарежете на парчета. Изсипете ги в 3 ч.ч. вряща подсолена вода, в която са прибавени чашата вино, сол, черен пипер. Всичко ври половин час, след което бульонът се отделя от гъбите.

Отделно се запържва брашното с маслото и се разрежда с гъбения бульон, след което се добавят и самите гъбки. Прибавете индийското орехче и оставете соса да ври на слаб огън около 10 минути. Ако стане прекалено гъст, се разрежда с малко гореща вода.

Сервира се гъбения сос на пържола с гарнитура от пържени картофи.

Опитай и рецептите ни за вратни пържоли на фурна или тези маринати за пържоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
596
442
315
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Криса
Криса
Соса е невероятен. Направих го без вино (нямах) уникален е. :-)
14.05.2013 21:38
5
Ха
Ха
Да!!! Можеш да добависш и два буркана свинско!!!
05.04.2013 21:20
2
7
1
Покажи всички подкоментари
Вили
Вили
Соса е направо чудесен!
10.02.2013 19:26
2
1
kiki
kiki
аз пробвах рецептата и мога смело да кажа - Соса стана НЕВЕРОЯТЕН
15.12.2012 18:15
1
1
dinko
dinko
ако нямам индийско орехче ,може ли да сложа нещо друго ?
20.11.2012 20:48
1
1
Покажи всички подкоментари