Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Яхния от свинско с дюли и тиква

Яхния от свинско с дюли и тиква

Яхния от свинско с дюли и тиква
Снимка: Ирина Андреева Jolie
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 гр. от бут без кост
  • тиква - 250 гр. цигулка изцистена
  • дюли - прясна 1 или 2 бр. (ако са по малки)
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 с.л. на кубчета от консерва
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л. или зехтин
  • розмарин - 2 - 3 пресни връхчета
  • мащерка - 1 ч.л. прясна
  • риган - 1 ч.л. пресен
  • лют червен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото и тиквата се нарязват на кубчета по 1 см. В средно голяма тенджерка се сгорещява олиото и се запържва свинското.

Добавя се нарязания на дребно лук и се готви, докато стане златист. Добавя се брашното и се готви около минута. Прибавят се пресните зелени подправки заедно с черния пипер и сол на вкус. Разбърква се и се добавя червения пипер и лютия.

Налива се гореща вода около 700 мл. Вари се около 20 мин, за да се сготви добре месото. Дюлята се бели и почиства от семките. И тя се реже на кубчета. Добавя се заедно с тиквата и къкри на бавен огън, докато се сварят и те, но се внимава да не се разварят.

Добавят се доматите и се овкусява с още сол, ако е необходимо. Готви се още 5 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: