Начин на приготвяне
Месото и тиквата се нарязват на кубчета по 1 см. В средно голяма тенджерка се сгорещява олиото и се запържва свинското.
Добавя се нарязания на дребно лук и се готви, докато стане златист. Добавя се брашното и се готви около минута. Прибавят се пресните зелени подправки заедно с черния пипер и сол на вкус. Разбърква се и се добавя червения пипер и лютия.
Налива се гореща вода около 700 мл. Вари се около 20 мин, за да се сготви добре месото. Дюлята се бели и почиства от семките. И тя се реже на кубчета. Добавя се заедно с тиквата и къкри на бавен огън, докато се сварят и те, но се внимава да не се разварят.
Добавят се доматите и се овкусява с още сол, ако е необходимо. Готви се още 5 мин.